Vile Turris

Vile Turris

vile turris front

vile turris 01vile turris 02vile turris 03vile turris 04vile turris 05vile turris 06vile turris 07

 

U pripremi je projekt izgradnje luksuznih vila na području srednjeg Jadrana.

Project in preparation: luxury villas positioned in the middle of Croatian coast.

LOKACIJA

Vile Turris smještene su u mjestu Turanj (lat. Turris = Toranj) u općini Sv. Filip i Jakov, tek nekoliko kilometara od Biograda na Moru i dvadeset kilometara od grada Zadra.

Luksuzne vile nalaze se uz samo more čijom obalom se proteže šetnica „Lungo mare“ koja je spojena sa središtem Sv. Filipa i Jakova.

Pogled iz vila ostvaruje prekrasne vizure na mali arhipelag od desetak otočića koji su nadomak ruke, između Turnja i otoka Pašmana, a među kojima je najpoznatiji otok Galešnjak u obliku srca.

Za posjet prekrasnim uvalama na otočićima dovoljna je mala brodica koja će imati mogućnost privezišta uz obalu neposredno ispred Vila Turris.

ARHITEKTONSKO OBLIKOVANJE

Vile Turris su koncipirane kao baze na kojima se nalazi dvoetažna lamela. Izmicanjem lamela osiguravaju se vizure prema moru i optimalna orijentacija prema stranama svijeta, odnosno suncu. Osim materijalima, poveznicu između kuća čine pokretne aluminijske grilje koje se protežu cijelim jednim pročeljem baze, a na lamelama zatvaraju loggie prve i druge etaže. Parkirna mjesta kao i neke terase natkrivene su drvenim pergolama gdje prave sjenu za ugodan boravak u vanjskom prostoru.

KONCEPT

Vile Turris nude stambene jedinice u tri različite vrste objekata i to:

Obiteljska kuća

U prizemlju se cijelim jugozapadnim pročeljem proteže staklena stijena koja ostvaruje vizualni kontakt između vanjske terase na kojoj se nalazi natkriveni prostor za blagovanje na otvorenom, ljetna kuhinja, bazen i unutarnjeg prostora u kojemu se nalazi kuhinja, blagovaonica, wc, stubište s ulaznim prostorom i dnevni boravak.

Na prvoj i drugoj etaži se nalaze četiri spavaće sobe s četiri kupaonice, stubište, dvije loggie i vanjska nenatkrivena terasa.

Podrumska etaža predviđena je za smještaj tehničkih prostorija (strojarnica bazena, kotlovnica), praonice i spremišta.

Hortikulturno uređen okoliš s navodnjavanjem osigurava zahtijevanu razinu privatnosti.

pdfObiteljska kuća - tlocrti i površine

Dvojna obiteljska kuća

Sastoji se od dvije stambene jedinice kroz tri etaže. Ulaz se nalazi na sjeveroistočnom pročelju i uvodi korisnika kroz prostor vjetrobrana u dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu. U prizemlju se nalazi još wc, stubište i vanjski prostori kao što su ljetna kuhinja, natkrivena blagovaonica na otvorenom i bazen.

Lamela s prvom i drugom etažom sastoji se od četiri spavaće sobe s četiri kupaonice, stubišta dvije loggie i vanjske nenatkrivene terase.

Podrumska etaža predviđena je za smještaj tehničkih prostorija (strojarnica bazena, kotlovnica), praonice i spremišta.

Druga stambena jedinica je istovjetna kopija prve i nalazi se odmah uz prvu stambenu jedinicu.

Moguće je i varijantno rješenje u kojem je jedna spavaća soba manje sa dnevnim boravkom na prvoj etaži.

Svaka stambena jedinica ima svoj hortikulturno uređen vrt sa navodnjavanjem.

pdfDvojna obiteljska kuća - tlocrti i površine

Kuća s četiri apartmana

Dvije stambene jedinice su smještene u prizemlju, dok su ostale dvije smještene svaka u pripadajućoj dvoetažnoj lameli na prvoj i drugoj etaži.

Prizemne jedinice su programski slične, a sastoje se od ulaznog prostora, kuhinje blagovaonice, dnevnog boravka, dvije spavaće sobe i jedne, odnosno dvije kupaonice. Svaka jedinica ima svoj hortikulturno uređen vrt sa navodnjavanjem i vanjskom terasom.

Stambene jedinice na prvoj i drugoj etaži u dvoetažnim lamelama se razlikuju samo u površinama vanjskih terasa, dok je ostatak prostora identičan. U dvije etaže je smješten prostor kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka, garderobe, predprostora s umivaonikom, wc-a, unutarnjeg stubišta, tri spavaće sobe, dvije kupaonice i dvije vanjske terase.

pdfKuća s 4 apartmana - tlocrti i površine

OPREMA

Stambene jedinice su projektirane s ciljem osiguranja visoke razine kvalitete stanovanja koja je postignuta velikom visinom prostorija, osvijetljenošću, brojem sanitarnih čvorova te ugradnjom vrhunskih materijala i opreme.

  • klima u svim sobama i dnevnom boravku
  • aluminijske ostakljene stijene i prozori velikih dimenzija
  • aluminijske grilje na glavnom pročelju
  • mreže za zaštitu od insekata u spavaćim sobama
  • podno grijanje
  • vrhunske podne i zidne obloge (parket / pločice velikih dimenzija)
  • vrhunska kupaonska oprema renomiranih proizvođača
  • hortikulturno uređen okoliš s navodnjavanjem

Pošaljite upit

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete saznati ovdje.

Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite ovdje: